ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Α ΕΠΑ.Λ. ΝΕΜΕΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «1821 ΜΕΤΡΑ ΣΕ 200 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ» ΤΟΥ ΠΕΚΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η ‘Α ΕΠΑ.Λ. Νεμέας συμμετείχε στον διαγωνισμό του ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα» με ένα βίντεο αφιερωμένο στη μονή «Κοιμήσεως Θεοτόκου Βράχου Νεμέας» και στον ηγούμενό της την εποχή της επανάστασης του 1821 και την προεπαναστατική εποχή, Δανιήλ Παμπούκη, παρουσιάζοντας τη συμβολή τους στον Αγώνα του ’21.

Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων και του πολιτιστικού προγράμματος που έχει αναλάβει η Α’ ΕΠΑ.Λ. για την επέτειο των 200 χρόνων από τη επανάσταση του 1821 με υπεύθυνες καθηγήτριες τις: Μυτιληναίου Ευγενία (ΠΕ 02) και Κόρακα Ειρήνη (ΠΕ03).

Οι μαθητές που συμμετείχαν με σειρά εμφάνισης στο βίντεο είναι οι εξής: Τσαμαδός Παναγιώτης, Τζίνης Σπύρος, Κολάι Κλεοντόρ, Κουτσοδήμος Βαγγέλης, Τερροβίτης Θάνος, Τσαβαλάς Αλέξανδρος, Καπρούτσου Κωνσταντίνα. Βοήθησαν, επίσης, και οι μαθητές: Κωστάκης Σπύρος, Μούσχουρας Νίκος.

Να σημειωθεί ότι το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε από ερασιτέχνες  και με ερασιτεχνικά τεχνικά μέσα, καθώς και ότι υπήρχαν αρκετοί περιορισμοί από τον ίδιο τον διαγωνισμό, όπως ο χρονικός περιορισμός του βίντεο, ο οποίος δεν έπρεπε να ξεπερνά τα 2οο δευτερόλεπτα (αριθμός συμβολικός), δηλ. 3’20» και το περιορισμένο χρονικό περιθώριο που διαθέταμε για την ολοκλήρωση του βίντεο . Γι’ αυτό ζητούμε την επιείκιά σας για τυχόν λάθη στο μοντάζ ή στην αφήγηση.

Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε θερμά τον σημερινό ηγούμενο της μονής του Αγ. Αθανασίου, πατέρα Θεόκλητο, στην αφήγηση του οποίου στηρίχτηκε η παρουσίαση αυτή.

Αφήστε μια απάντηση